fredag, oktober 20, 2006

 

Slivovic party - 13 oktober 2006




I 13-10-2006: I vores Projekt i Bosnien Herzegovina samarbejder vi med tre ”water companies” som samarbejdspartnere, et bosnisk/muslimsk, et kroatisk og et serbisk. I torsdag den 12 oktober tog vi til Bijeljina i den nord - østlige del af BiH for at holde møde med det serbiske vandkompagni, efter mødet fredag formiddag havde direktøren inviteret til Slivovic party på hans fars landsted.

Det viste sig at de netop denne dag var gået i gang med den årlige brygning af årets forsyning af Slivovic. Slivovic holdet var kommet med deres mobile bryggeri, faren have fyldt en kæmpe tønde med blommer som havde stået og gæret og så var der gang i bryggeriet, et hårdt arbejde som så ud at kunne vare flere dage, men også ville resultere i flere hundrede liter snaps. Landstedet var også forsynet med en gildestue med billard og bordtennis, så vi havde det vældigt hyggeligt.

Det eneste der ikke fungerede var det spidstegte lam vi var blevet stillet i udsigt. Ved en fejltagelse havde de fået leveret et levende lam i stedet for et der var stegt, så det stod og brægede ude haven, og var slet ikke klart til at blive spist, så direktøren måtte køre ind til en restaurant i byen og købe noget kød som for øvrigt smagte glimrende. Lørdag morgen kørte vi så tilbage til Sarajevo i noget svækket tilstand – heldigvis var det ikke mig der skulle køre.


Der Slibowitz ist in Serbien Nationalgetränk, für dessen Produktion jährlich ca. 70% der geernteten Zwetschken oder rund 424.300 Tonnen verarbeitet werden. Der Alkoholgehalt beträgt mindestens 37,5 Volumenprozent. In der Regel brennt man die šljivovica bei 47 Prozent. Apfelschnaps und Birnenschnaps werden mit höherem Alkoholgehalt gebrannt. Nach der Destillation wird der Obstbrand vielfach in Fässern aus Eichenholz gelagert.

Comments: Send en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?